KOTERLE BEN ALDIRMA
Vücudumuzda bulunan benler çeşitli sebeplerle oluşabilmektedir. Bu sebepler bilinmeden uygun tanı ve tedavinin yapılması güçleşmektedir. Bir dermatoloji uzmanına gittiğinizde dermatoloğun ben sorununuz ile ilgili ilk yapacağı iş benin hangi sebepler ile oluştuğunu anlamaya çalışmaktır. Daha sonra ben oluşumunu tetikleyen durum ortadan kaldırılmaya çalışılır. Ben oluşumuna neden olan sebeplere kısaca bakmak gerekirse,
-Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak. (Çiftçilik gibi meslek gruplarına mensup kişilerde rastlanmaktadır.)
-Aralıklı olarak sık sık güneş ışınlarına maruz kalmak. (Bronzlaşmak amacıyla güneşlenmek.)
-İlerleyen yaşın bir getirisi olarak meydana gelen ben oluşumu.
-Cilt kanseri gibi malign melonom bir durumun habercisi olarak ben oluşumu.
-Doğuştan var olan benler. (Bu durum çok istisnai olarak görülmektedir. Genellikle yeni doğan bir bebekte hiç ben yoktur. 20-30 yaşına gelindiğinde benlerin sayısı 40’ı aşmaktadır.)
Benlerin oluşumu nedenlerine kısaca göz attıktan sonra ben aldırma tiplerine değinebilir. Ben aldırma işlemi lazerle, cerrahi müdahale ile ya da koterle yapılabilmektedir. Bu işlemlerden koterle ben aldırma son yıllarda en çok tercih edilen ben aldırma yöntemlerinden biri olmuştur.
Koterle ben aldırma işleminde elektrik enerjisinden faydalanarak ben üzerinde ısı oluşturulur ve benin buharlaştırılması sağlanır. Bu işlem esnasında minimum düzeyde acı hissedilebilmektedir. İşlem sonrasında bölgede kabuk oluşursa kesinlikle dokunulmamalı 3-7 günde kendiliğinden düşmesi beklenmelidir.
Koterle ben aldırma ilk uygulamadan itibaren olumlu sonuçlarını ortaya koyan oldukça güvenilir bir yöntemdir. Bu işlemin size uygunluğu hakkında detaylı bilgi almak için lütfen koter alanında uzman hekimler ile irtibata geçiniz.

Leave a comment

RADYO FREKANS İLE BEN ALDIRMA
Şimdiye dek ben tedavisinde genellikle cerrahi yöntemler tercih edilmekte idi. Fakat teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bu yöntemler gereksiz ve zarar verici bulunmuştur. Bu zarar da yine kanserleşme ile ilintili değil, sadece iyileşme süresini zahmetli olması ve benler alındıktan sonra benin alındığı yerde benden çok daha kötü bir iz bırakması durumudur.
Radyo frekans ile ben aldırma tedavi tipi son yıllarda geliştirilen ben aldırma yöntemlerinden biridir. Bu işlem işleyiş mekanizması bakımından noter tekniği il benzerlik göstermektedir. Her iki yöntemde de ben ısı ile buharlaştırılmaktadır. Radyo frekans ile ben aldırma işleminde koter yönteminde farklı olarak bene müdahale edilecek alan çizgileri daha belirgindir.
Radyo frekans ile ben aldırma, cerrahi müdahaleden korkan kişiler için oldukça avantajlı bir yöntemdir. Minimal düzeyde acı ve ağrı duyularak, kansız bir şekilde benler alınmaktadır. Bu işlemde iz kalıp kalmaması tamamen hekimin o konudaki uzmanlığına bağlıdır. Bazı hekimler tek seansta işlemi bitirmeye çalışmaktadırlar. Bu durum çoğu zaman daha çok iz kalması neden olmaktadır. O nedenle işlem önce sinde mutlaka dermatoloğunuza bu durumu hatırlatmanızda fayda bulunmaktadır
Bu işlem 2 seansta tamamlanabilen bir ben aldırma tedavi yöntemidir. Daha sonra kontrol için ayda bir hekiminize görünmeniz faydanıza olacaktır. İşlem sonrasında oluşan kızarıklık ve kabuğa dokunulmamalıdır. Bu durum yaklaşık 1 hafta içerinde kendiliğinden düzelecektir. Bunun dışında herhangi bir istenmeyen durum yaşanırsa, vakit kaybetmeden hekiminizle görüşmeniz gerekmektedir.

Leave a comment

FRAKSİYONEL LAZERLE BEN ALDIRMA

Latince bilimsel adıyla nevüs olarak anılan benler, cildimizdeki melanosit adı verilen bizi güneşin ışınlarından koruyan hücrelerin bu amaçla ürettiği melanin pigmentinin yoğun olarak sentezlenmesi ile oluşmaktadır. Nadiren doğuştan var olan benler, genellikle sonradan oluşmaktadırlar. Bir benin sonradan oluşması durumunda büyüyüp büyümediğine, kaşıntı yapıp yapmadığına ve renginin değişmesi gibi durumlara dikkat edilmelidir. Vücudumuzda bulunan ben herhangi bir olumsuz etkiye sahip olmamakla birlikte tehlike alarmları da verebilmektedir. Bir benin tehlike arz etmediği durumlarda yalnızca estetik kaygılar ile alınması istenmesi üzerine başvurulacak pek çok ben aldırma yöntemi bulunmaktadır.

Be aldırma yöntemlerinde son yıllarda en çok tercih edilen fraksiyonel lazerle ben aldırma işlemi iki tip işlemle yapılabilmektedir. Bu tiplerden ilki melanosit hücrelerinin salgıladıkları melanin pigmentlerinin buharlaştırılması bir diğeri de buradaki renk tonun açılarak daha görünmez hale getirilmesidir. Bu işlemlerden hangisinin yapılması gerektiğini dermatoloji uzmanınız ile birlikte karar vermeniz gerekmektedir. Uzman hekiminiz size her iki tipin size ne kadar uygun olabileceğini gerekli muayene ve taramalar yapıldıktan sonra söyleyecektir.

Fraksiyonel lazerle ben aldırma işleminde benler genellikle 2 ile 4 seans arasında ortadan kaldırılabilmektedir. Küçük benler için 2 seans yeterli olabileceği gibi tek seans da yeterli olabilmektedir.  Fraksiyonel lazerle ben aldırma işlemi sonrasında hafif bir kızarıklık ve kabuklanma görülmesi normal bulunmaktadır. Bu olumsuz durumlar 3 gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Leave a comment
Sivilce tedavisi

Sivilce tedavisi

Lazerle ben aldırma tedavisi

Lazerle ben aldırma tedavisi

Lazerle Ben Aldırma Tedavisi

Lazerle Ben Aldırma Tedavisi

Ben aldırma tedavisi

Ben aldırma tedavisi

Ben aldırma fiyatları

Lazerle ben aldırma fiyatları